Premiärdopp i poolen och lite annat smått och gott

Hejsan hoppsan!

Här i Windhoek börjar det kännas att vi befinner oss i Afrika, det är varmt och skönt!
Söndagen spenderade vi under ledning av Melanie på upptäcksfärd genom Windhoek, det vill säga
Tågstationen, som var ett udda ställe, national teatern, museer som var stängda, ett museum som faktiskt var öppet som handlade om befrielsen från sydafrika, parlamentet och en stilig kyrka.

Måndagen var enbart frustration och besvikelse, något som vi egentligen inte borde bli förvånade över men ändå blir. Vi hade ju hoppats på ett Katutura besök men det blev inte av på grund av att en kvinna skulle komma till huset för att fixa vårt studentvisum. Tror ni att det dök upp någon kvinna? Nej det gjorde det inte och det har det fortfarande inte gjort. Så vi satt alltså och väntade helt i onödan.

Idag däremot har varit en pangdag! Ojojoj, vi har varit på UNAM (University of Namibia) och träffat vår kontaktperson Louise samt intervjuat en manlig student. Universitetet ligger i utkanten av Windhoek och är inhägnat (som allting annat å andra sidan) med vakter och hela köret. Där passade vi även på att få gratis utskrifter av våra transkriberingar, det blev lite drygt 100papper, tack UNAM.

Resten av dagen har spenderats utomhus med att analysera våra transkriberingar och det är faktiskt riktigt kul. Som en liten paus gjorde vi ett premiärdopp i poolen. Sedan bjöd Melanie mig på Gnocci med spenat och ost, mums!

Imorgon ska vi åka till Katutura för att göra en med säkerhet men förhoppningsvis två intervjuer som Louise ordnat åt oss, sen är vi KLARA! Då är det bara transkribering av de sista intervjuerna och analys kvar. Hehe, BARA!?

På fredag åker vi till Rundu som ligger i norr, därifrån hoppas vi kunna ta oss till Victoria Fallen i Zambia men det beror på om vi kan ta oss tillbaka till Namibia igen. Sedan ska vi vidare till Okawango river, Etosha national park, Swakopmund och Okahandja. Så det blir en resa som kommer att ta ca 10dagar. Vi åker såklart med Wayne!

Men vi hinner höras innan dess!
So long...


Tuffe tuffe tuffe tåget går ut i vida världen...


Konst på en gata i Windhoek, de firar Independence


Mera independencekonst!


Jennie vid den fina kyrkan


Permanenta håret, nej gör afrikanska flätor så får du såhär fint hår efteråt, hehe
Snacka om volym, men charmigt var det knappast.


Jennie analyserar...


Och Emma badar...


Jennie tar steget och hoppar i =D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0