Det har hänt!!!

Det har äntligen hänt, det vi aldrig trodde skulle hända har hänt, vi har fått vår första Intervju!!

Igår (måndag) träffade vi vår kontaktperson från UNAM Louise. Hon ringde runt till lite folk och vi diskuterade hur vi skulle lösa det hela och kom fram till följande. Vi kan gå till flera avdelningar istället för bara PMTCT. Inte oss emot alls så länge någon presenterar oss för rätt personer. Så imorse gick vi till Shindume som är någon slags högt uppsatt sjuksköterska (SSK) som ansvarar för sjuksköterskestudenterna (i alla fall de utländska). Vi förklarade återigen vårt problem med att inte ha fått några intervjuer. Hon tyckte dock inte som Louise att det gick bra med att gå till andra avdelningar men tyckte däremot att vi kunde intervjua sjuksköterskor på ANC. Suck!

 

Shindume följer med oss till chefen på ANC. Det slutar med att Shindume, chefen från ANC och vi två kommer sedan instövlandes på ANC med uppdraget att få sjuksköterskorna att ge oss intervjuer. Det kändes JÄTTEpinsamt. Men sjuksköterskan som de pratade med visade sig vara världens snällaste. Hon föreslog att vi skulle intervjua sjuksköterskor på flera olika ANC/PMTCT kliniker vilket vi tyckte var en jättebra idé men Shindume tyckte inte tyckte var bra alls (antagligen för att det är krångligt). Men efter mycket om och men lyckas sjuksköterskan som heter Anna övertala Shindume och hon skriver ner telefonnumren till de andra klinikerna. Shindume återgår till sitt kontor och ber oss komma tillbaka imorgon när hon ringt de andra ställena inklusive Louise.

 

Direkt efter det får vi intervjua Anna. 45min senare har vi vår första intervju och är påväg att göra vår andra. Då gör vi det stora misstaget att be att den ansvariga sjuksköterskan på PMTCT ska komma efter Anna. Det slutar med att PMTCT sköterskan vägrar bli inspelad och vi bestämmer en ny tid för intervju med en annan SSK imorgon kl.7.

 

Men vi är på väg och vi är glada! Så idag har vi ägnat oss åt att transkribera, och det är inte kul alls, men ojj vad vi har längtat. När klockan har slagit 19.30 är vi faktiskt klara. OMG jag trodde aldrig att vi skulle hinna klart idag.

 

Det har kommit en ny tjej till Casa Wayne och Kenton. Melanie från Tyskland som ska göra praktik här i fem veckor. Annars är allt som vanligt här hemma. Ja förutom att det av någon märklig anledning regnade i söndags, (det händer aldrig, sa Wayne).

 

So long…


Molnen närmar sig....


Jag tror inte mina ögon...det regnar, trots torrsäsong!?


Vi var givetvis tvunga att fotografera oss tillsammans med Florence Nightingale street skylten


Här bor vi... ingen dålig utsikt vi har va!?


Jennie visar upp våra hoods!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0