Studier & födelsedag

Sedan vi kom tillbaka från vår resa har vi gjort våra sista intervjuer. Louise vår kontaktperson från UNAM hade bokat in en tid på Windhoek Central Hospital kl.09.00 och en intervju på Katutura kl.10.00. När vi kom till Windhoek central letade vi rätt på sjuksköterskan som vi fått namnet på. Hon berättade att Louise ringt henne för två veckor sedan och att hon inte visste att vi skulle komma idag. Sedan sa hon att hon inte hade tid men att vi kunde intervjua en annan sjuksköterska. Men först måste vi åka upp till våning 9 och prata med ytterligare en sjuksköterska för att få tillåtelse att göra intervjun. Vi som inte var bekanta med sjukhuset alls kände oss lätt förvirrade men letade tillslut rätt på sjuksköterskan på nionde våningen och frågade henne om lov. Hon undrade vart vi hade vårt brev från UNAM, vi undrade vad det var för brev hon pratade om. Hon förklarade att för att vi skulle få göra en intervju måste vi åka ner till Baselevel och besöka Medical suit office för att ordna med tillstånd. Jennie och jag frågade oss fram för att hitta dit och tillslut hittade vi rätt. Där blev vi tillsagda att vänta tillsammans med de andra studenterna. De andra studenterna hade väntat sedan kl.08.00 och nu var klockan 09.30, de var klart irriterade. Tillslut gick Jennie och förklarade vad vi gjorde där, då fick vi komma in och personerna där var ganska upprörda. De ringde upp Louise (vår kontakt på UNAM) och hon berättade att brevet fanns på Katutura. Efter samtalet med Louise beställde kvinnan på Medical Suit office en ”Doctors Car” till mig och Jennie. Sedan sa hon åt oss att gå till entrén vid Casualties. På något vänster lyckades vi hitta rätt och lite osäkra på hur en ”Doctors Car” skulle se ut stod vi där ett tag och såg ut som frågetecken. Efter att ha frågat tre bilar om de var den ”Doctors Car” som skulle ta oss till Katutura hittade vi rätt. Sedan fick vi åka en fin bil som det stod ”Ministry of Health and Social Services” på till Katutura state Hospital.

 

Efter mycket om och men hade vi tillslut våra sista intervjuer och samma dag transkriberade och skrev vi ut dem. Nu är det analys som gäller och arbetet har påbörjats. Vi är i full färd med att koda, kategorisera osv. Med pauser för att njuta av de 28 grader varma vädret. I måndags tog jag till och med ett dopp i den ganska äckliga poolen för att det var så varmt.

 

Tisdagen ägnades åt att fira födelsedagsbarnet Jennie. Det visade sig bli pangväder på över 30grader. Jennie och jag gick ner på stan och spanade på utbudet av saker där. Det slutade med att vi inte hade tillräckligt mycket pengar med oss och var tvungna att gå tillbaka en annan dag. Vi avslutade promenaden med att gå till Fruit and veggies för att dricka smoothies. När vi kom tillbaka hem var vi lagom kokta och bestämde oss för att ligga i varsin solstol samt ta ett dopp i poolen. På kvällen gick vi till Joe´s beerhouse med Melanie. Det var mycket trevligt och maten var helt underbar.


Joe´s beerhouse


Mumsig mat...


Jag och Melanie på Joe´s beerhouse


Jennie och Melanie sitter och trycker på Joe´s beerhouse


Joe´s beerhouse


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0