Etosha och mängder av djur!

Etosha national park

Klockan 09.00 på måndagsmorgonen hade vi packat ihop vårt pick och pack och satt återigen i bilen för att åka mot Etosha. På vägen dit passerade vi Rundu, Grootfontein och Tsumeb. Efter cirka 7timmars bilfärd var vi framme i Etosha och det första vi ser när vi kommer in är giraffer, lite senare träffar vi även på en elefant. Efter att ha satt upp vårt tält började Wayne laga mat över elden och vi grillade mashmallows. Våra grannar var en busslast med brittiska familjer. Vi bekantade oss med en trettonårig kille som var bara några år äldre än de andra barnen och tyckte han var vuxen och tuff. I kolmörkret tillsammans med ett gäng brittiska barn pratade vi om allt möjligt samtidigt som vi åt middag. Mycket trevligt.

 

På natten vaknade vi runt tre av att det lät som att det var någonting utanför tälten och lite lätt panikslagen vart jag lite orolig för elefanter men bestämde mig för att jag var larvig och somnade om. Morgonen därpå fick vi veta att det faktiskt varit en elefant på campingområdet.

 

Etosha är helt enormt stort och trots att vi ägnade hela tisdagen (12timmar) till att åka runt och leta djur vid vattenhål och på öppna landskap hade vi inte varit i hela Etosha. Vi fick dock se massor med djur. Elefanter, giraffer, zebra, vårtsvin, kudu, oryx, springbock, impala, noshörning, örn, gam, mungo och många fler. Ända besvikelsen var att vi inte såg några lejon, leoparder eller geparder. Men leopard och gepard hade vi ju redan sett i Hammerstein.


Det gäller att följa reglerna!


Vår vän mungon som fanns i mängder!


Vår första fina elefant!


Namibias nationaldjur Oryx AKA gemsbock


Soluppgången i Etosha


Snygging Zebra


Mrs Giraff


Strimmig gnu


Zebror vid vattenhålet


Pumba alldeles ensam vid vattenhålet


Två kudu


Kudu


Strimmig gnu


En hel drös med Impala


Jag i min finaste outfit, hehe


Zazou


En till vacker fågel


Struts har vi i och för sig sett förut i Namibia men Etoshas var de största jag sett


Herr Oryx vid ett vattenhål


Fru giraff och herr elefant tillsammans


Fröken giraff dricker vatten, ser klart obekvämt ut


Herr noshörning


Noshörningarna var helt klart ett av de häftigaste djuren vi såg


Giraff strax innan solnedgången


Elefant vid solnedgången



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0